Si shpëtoni nga misrat?

Si shpëtoni nga misrat?

admin ppks

1950 Posts

100 views

0

Si shpëtoni nga misrat?

Misrat janë gunga të forta që zhvillohen në lëkurë, zakonisht në këmbë, në përgjigje të presionit dhe fërkimit. Larja dhe copëzimi i thjeshtë mund të ndihmojnë në zbutjen e misrit dhe heqjen e shtresave të tepërta të lëkurës. Në shumë raste, përpjekja për këshilla të thjeshta për të parandaluar misri mund të jetë ilaçi më i mirë.

Fërkimi nga këpucët bën që lëkura në zonë të ngurtësohet me kalimin e kohës. Lëkura ngurtësohet për të mbrojtur indet delikate nën të. Njerëzit që veshin këpucë të përshtatshme dobët mund të zhvillojnë misër më shpesh. Misrat

janë të ngjashme me thirrjet, por thirrjet në përgjithësi nuk shkaktojnë dhimbje ose butësi. Misrat nuk paraqesin ndonjë rrezik, megjithëse mund të jenë shumë të pakëndshme dhe të shkaktojnë acarim.

Për fat të mirë, ka shumë mënyra të thjeshta, natyrore për të trajtuar misrat. Hidratuesit e mjekuar gjithashtu mund të ndihmojnë në zbutjen e lëkurës për të zvogëluar misrin. Nëse misri është veçanërisht i bezdisshëm ose i dhimbshëm, një person mund të dëshirojë të shohë një podiatrist për heqje.

Në seksionet më poshtë, ne rendisim disa metoda që një person mund të përpiqet të heqë qafe misrat në shtëpi.

Hiq burimin e fërkimit

Heqja e burimit të fërkimit është mënyra më e rëndësishme (dhe më e lehtë) për të hequr qafe një misër. Vetëm kjo mund të ndihmojë që misri të zhduket me kalimin e kohës.

Nëse fërkimi nga një palë këpucë të caktuara shkakton misër, për shembull, kalimi në këpucë që nuk shkaktojnë këtë fërkim mund të jenë të mjaftueshme.

Sidoqoftë, përdorimi i metodave të tjera përveç kësaj mund të ndihmojë në shpejtimin e procesit.

Regjistrimi i misrit

Misrat janë shtresa të lëkurës së vdekur. Prandaj, zbritja e butë e shtresave të lëkurës së vdekur mund të ndihmojë në heqjen e misrit, veçanërisht nëse personi gjithashtu eliminon burimin e fërkimit në zonë.

Si mund të paraqes me siguri një misër?

Regjistrimi i një misri është një proces me dy hapa.

Së pari, thith misrin në ujë të ngrohtë për rreth 10-15 minuta. Kjo ndihmon në zbutjen e lëkurës.

Së dyti, copëtoni shtresat e lëkurës së vdekur nga misri. Ka shumë produkte që njerëzit mund t’i përdorin për ta bërë këtë, duke përfshirë:

 • gurë shtufi
 • furça këmbësh
 • Bordet e Emery, që është materiali i përafërt Në skedarët e thonjve

Në disa raste, lëkura mund të bëhet mjaft e butë që përdorimi i një rrobe larëse mund të ndihmojë në heqjen e shtresave të lëkurës së vdekur.

Gjërat për të kujtuar

Më e rëndësishmja, njerëzit nuk duhet të paraqesin shumë misrin.

Heqja e shumë lëkurës mund të zbulojë shtresat e ndjeshme të lëkurës nën të, të cilat potencialisht mund të shkaktojnë më shumë acarim.

Për më tepër, shtresat e brendshme të lëkurës mund të jenë më të ndjeshme, duke rritur rrezikun e gjakderdhjes dhe infeksionit më vonë.

Produkte mbi-counter

Ekzistojnë gjithashtu në dispozicion produkte mbi-counter (OTC) që mund të ndihmojnë në heqjen e shtresave të një misri.

Edhe kur përdorni produkte OTC, është akoma një ide e mirë për të njomur dhe copëtuar këmbët. Kjo për shkak se ilaçet e bëjnë shumë më të lehtë për të hequr lëkurën e vdekur.

Një produkt i dukshëm OTC është acidi salicilik.

isfarë është acidi salicilik, dhe si funksionon?

Shumë pastrime, locione dhe ointments exfoliating përmbajnë acid salicilik.

Ekzistojnë gjithashtu mundësi të drejtpërdrejta të trajtimit, duke përfshirë pads misri që përmbajnë acid salicilik. Njerëzit mund t’i zbatojnë këto direkt në misër.

Acidi salicilik ndihmon në prishjen e qelizave të lëkurës së misrit dhe i bën ato shumë më të lehta për t’u larguar.

Sa efektiv është acidi salicilik për misrat?

Një studim në revistën e hulumtimit të këmbëve dhe kyçit të këmbës krahasoi trajtimin e acidit salicilik me thjesht copëzimin e misrit në zyrën e një mjeku. Shkrirja e misrit në zyrën e një mjeku është një procedurë që njerëzit e quajnë debridement.

Studiuesit vërejnë se përdorimi i produkteve të acidit salicilik çoi në më shumë misër të zgjidhur, më pak dhimbje dhe madhësi të zvogëluar të misrit në krahasim me thjesht rruajtjen e misrit.

Gjërat për të kujtuar

Njerëzit me çështje të ndjeshme të lëkurës ose qarkullimit duhet të flasin me një mjek përpara se të përdorni acid salicilik. Nivelet e acidit salicilik në disa produkte mund të jenë të larta.

Njerëzit që përdorin këto produkte duhet të kërkojnë shenja acarimi ose djegieje në lëkurë. Ndaloni përdorimin e tyre nëse shfaqen këto shenja.

Njerëzit që janë të ndjeshëm ndaj acidit salicilik mund të provojnë produkte që përmbajnë përbërës të tjerë, të tilla si ure ose laktatin e amonit. Akademia Amerikane e Dermatologjisë vëren se produktet që përmbajnë këto përbërës gjithashtu mund të ndihmojnë gradualisht zbutjen e lëkurës së misrit.

Trajtimet Mjekësore

Nëse misri nuk shkon pasi të provojë këto mjete juridike në shtëpi, ka disa trajtime mjekësore që mund të ndihmojnë. Hulumtimi

ka vërejtur se mjekët së pari do të heqin sa më shumë lëkurën e vdekur, ose duke përdorur një skalpel ose një lazer.

Një person mund të aplikojë gjithashtu produkte aktuale që përmbajnë ilaçe të ndryshme që ndihmojnë në prishjen e qelizave të lëkurës, duke përfshirë:

 • Acid salicilik
 • Urea
 • Nitrati i argjendit
 • Hydrocolloid
 • Këshilla për parandalimin

  Këshilla të përgjithshme për të ndihmuar në eliminimin e fërkimit në këmbë përfshijnë:

  Veshja e këpucëve të rehatshme

  Fërkimi ka një ndikim të drejtpërdrejtë në misra, duke i bërë ata shumë më shumë të ngjarë të ndodhin. Pra, shmangia e këpucëve që janë shumë të ngushta ose vendosni këmbën në një pozicion të panatyrshëm mund të ndihmojë në parandalimin e tyre.

  Gjithashtu, shmangia e këpucëve që janë shumë të mëdha mund të zvogëlohen në fërkime ndërsa lëvizja lëviz.

  Përdorimi i mbushjes

  Përdorimi i mbushjes siç janë fashat ose pads misri për të mbrojtur zonën e ndjeshme gjithashtu mund të ndihmojë në uljen e simptomave.

  Disa njerëz përdorin fashë në pikat e presionit për të mbrojtur këmbët e tyre kur duhet të veshin këpucë veçanërisht të pakëndshme.

  Këshilla të tjera

  Një person duhet gjithashtu:

 • Pastroni këmbët: pastrimi dhe pastrimi i rregullt i këmbëve mund të ndihmojë në uljen e qelizave të vdekura të lëkurës në zonë që ndërtohen për të formuar misër.
 • Shkurtoni thonjtë e këmbëve: Shtrirja e thonjve të këmbëve mund të mbajë gishtërinjtë e këmbëve të mos shtyjnë në fundin e këpucëve dhe të shkaktojnë fërkime. Thonjtë e shkurtër të këmbëve gjithashtu kanë më pak të ngjarë të futen në gishtin e këmbës pranë tyre.
 • Shmangni locionet me alkool: hidratimi i këmbëve është i rëndësishëm, por përdorimi i hidratuesve që përmbajnë alkool mund të shkaktojë thatësi shtesë në zonë.
 • Njerëzit gjithashtu mund të duan të shohin podiatristin e tyre për çdo problem me këmbët e tyre që ndodhin së bashku me misrat. Kjo përfshin njerëz me çështje të qarkullimit të gjakut, diabet, ose lëkurë shumë të ndjeshme ose https://harmoniqhealth.com/al/ të brishtë, të gjitha këto mund të shkaktojnë një sërë problemesh të këmbëve.

  Mjeku do të inspektojë këmbët për të diagnostikuar misrat. Ata ka të ngjarë të bëjnë personat pyetje për këpucët dhe stilin e jetës së tyre.

  Ata më pas mund të heqin lëkurën e vdekur dhe të aplikojnë ointments ose arna në zonë. Ata gjithashtu mund të bëjnë rekomandime në lidhje me ndryshimet në këpucë ose stilin e jetës.

  Përmbledhje

  Edhe pse misrat nuk paraqesin rreziqe shëndetësore, ato mund të jenë shumë të bezdisshme. Mjetet juridike në shtëpi mund të ndihmojnë në kontrollin ose heqjen e misrit në mënyrë efektive në shumë raste. Trajtimet mjekësore mund të ndihmojnë në heqjen e misrit kokëfortë.

  Megjithëse trajtimet mund të heqin misrin, ato nuk do të zgjidhin çështjen themelore: fërkimin që përjeton lëkura. Bërja e ndryshimeve në këpucë, teknika e ecjes ose stili i jetës mund të ndihmojë në uljen e fërkimit në këmbë dhe të parandalojë kthimin e misrit.

 • kockat/ortopedia
 • Mjekësia plotësuese/mjekësia alternative

Lajmet mjekësore sot kanë udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e shqyrtuara nga kolegët, akademike institucionet kërkimore, dhe revistat mjekësore dhe shoqatat. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

.